2011. november 8., kedd

Győzd le a csüggedést

Egy lenyűgöző korban élünk, egy olyan korban, melyben szinte korlátlan lehetőségeink vannak. Otthonainkban, iskolákban, kórházakban, és irodákban olyan technológiai megoldások vannak, amik az elmúlt évszázad nagy tudósait elkápráztatták volna; elképesztő, ha belegondolunk abba, hogy milyen találmányok várják majd gyermekeinket a jövőben. Számítógépek, laptopok, okostelefonok már szinte korlátlanul biztosítanak információhoz jutást bárhol, bárki számára. Ezekkel az eszközökkel, a Debreceni Biblia Baptista Gyülekezet folyamatosan tud világítani az evangéliummal a világ felé az internet segítségével. Azonban e sok áldás mellett hazánkban is jelen van a reménytelenség lelkülete és sok gyülekezetet áthat.

A reménység az elkövetkezendő jó dolgok felé való várakozás. Az az őszinte remény, hogy áldások fognak jönni; viszont anyagi problémák, családi problémák, egészségügyi problémák, nyugdíjak csökkentése, munkahely elvesztése és más körülmények, melyeket nem tudunk irányítani sajnos Isten gyermekeinél is okozhatnak kétségbeesést és reménytelenséget.

Hadd emlékeztesselek, hogy a reménytelenség belülről jön; “el ne csüggedjetek lelkeitekben elalélván”(Zsidók 12:3). Amint búslakodunk a vereségen és csüggedésen, ez az aggodalom beékelődik az életünkbe. Nekünk meg kell emlékezünk, hogy “nem a félelemnek lelkét adta nékünk az Isten.” (II Timótheus 1:7) Nem szabad aggódnunk a következő nap miatt; a mi Urunk megígérte, hogy velünk lesz nap mint nap. Az az Isten, Aki győzelmet hoz az életünkbe, ugyanaz, Aki megteremtette a világegyetemet!

A reménytelenség szintén kívülről is jöhet. Ránézünk mások életére és azt vesszük észre, hogy a mi áldásaink elhalványulnak az övék mellett, miközben a mi igazságtalanságaink és terheink túlsúlyban vannak az övékhez képest. Meggyőzzük magunkat, hogy mi vagyunk az egyetlen, aki szenved és ezzel elvesztünk minden reményt.

A sátán provokálja a reménytelenség érzületét bennünk, kívül és belül. Belül negatív gondolatokat támaszt, és kívül azzal kísért, hogy nincs remény már a számunkra. Emiatt sok ember drogokhoz és antidepresszáns gyógyszerekhez fordul, melyeket relatíve egyszerű beszerezni. A test megoldásaihoz fordulnak és megpróbálják testileg megoldani a reménytelenséget, így még jobban beleesve a csapdába. Alávetik magukat a félelemnek és csüggedésnek. A Keleti vallásokhoz fordulnak, ezotériához, jósláshoz, meditációhoz vagy bármi máshoz, amely átmenetileg adhat valamilyen könnyedséget, viszont ezek a megoldások valójában ideig-óráig tartanak, hamisak, és ördögiek. Ezek nem nyújtanak valódi megoldást a problémákra. Hosszú listát lehetne írni ezekről a káros dolgokról. Egyedül Isten az, Akinél a megoldást van, ha Hozzá megyünk.

Isten gyermekeinek érteni kell, hogy egyedül Istenben kell bízni. Bízni kell Isten jelenlétében, Isten Szavában, Isten Házában, és Isten békéjében. Ez az ének visszhangozzon a szívünkben:

Azon épül szilárd hitem,
amit értem tett Istenem.
Egyéb eloszlik, mint a hab
Krisztus örök kőszirt marad.
Aki bizalmat Benne vet,
fövényre az nem épített,
fövényre az nem épített!

Drága Keresztyén, nem tudom, mivel nézel szembe jelenleg, de kérlek, ne légy reménytelen! A mi Urunkban lehet bízni és várni az elkövetkezendő jót.
2. Korintus 4:16 Azért nem csüggedünk; sõt ha a mi külsõ emberünk megromol is, a belsõ mindazáltal napról-napra újul.
Efézus 3:20 Annak pedig, aki véghetetlen bőséggel mindeneket megcselekedhetik, feljebb hogynem mint kérjük vagy elgondoljuk ... Annak legyen dicsőség
Ézsaiás 41:10 Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerõsítelek, sõt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak.

Forrás: http://www.biblia-baptista.hu/hu/cikkek/batoritasok/gyozd-a-csuggedest 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése